Körömforma kalauz

 

A munkám során gyakran fordulnak hozzám a vendégek azzal a kérdéssel, hogy melyik körömforma illene hozzájuk. Valóban fontos szempont ez a műköröm elkészítése előtt, mivel a vendég kezével harmonizáló forma az esztétikum mellett a tartósságot is befolyásolja. Abban az esetbe, ha valaki nagy terhelésnek teszi ki kezét, körmeit munkája során, akkor a rövidebb, gömbölyűbb forma ajánlott. Vannak olyan szerencsés hölgyek, akiknek az újabb, divatos hegyes vagy háztető formák valamelyikét viselhetik. Van egy joker, méghozzá a zselés lakk. Ezt bárkinek el lehet készteni, hiszen csak a saját körmére kell felvinni egy vékony réteg tartós lakkot és hetekig ápolt marad a megjelenése.

Kocka köröm:

A legkedveltebb és legrégibb körömforma. Elkészítése kb 1,5-2 órát vesz igénybe. Előnye: hamarabb elkészül, mint az összes többi körömforma, mivel ezt a legkönnyebb megreszelni. Hátránya: nem mindenkinek áll jól, illetve sérülékenyebb, mint az oválisabb formák.

 

 

 

 

 

Hagyományos mandula forma:

Hasonlóan épül mint a kocka köröm, a reszelés egy kicsit több időt vesz igénybe mint a kocka körömnél. 2-2,5 óra alatt készül el, kényelmes viselet!

 

 

 

 

 

Hegyes (stiletto) köröm:

Ez a körömforma, ami hosszabbá és kecsessé varázsolja bárkinek a kezét. A hátránya az, hogy kis méretben a „csirkelábhoz” hasonlít, ami nagyon rosszul mutat. Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert aki nincs hozzászokva ehhez a formához / hosszúsághoz, könnyen letörheti, megsértve saját körmeit. Kapkodó kisasszonyoknak nem ajánlott! Elkészítési ideje: 3-3,5 óra hosszúságától függően.

 

 

 

 

 

EDGE (háztető) köröm:

Ez a körömformát több kísérletezés után egy orosz műkörmös Valentina Denisenko alkotta.

Ez az a körömforma, ami ha jól meg van építve, bomba biztos és stabilan megmarad a helyén, a közepén futó gerinc miatt nagyon erős és ellenáll mindenféle „ütésnek” .

Egyedüli hátránya az, hogy minimum 4 óra alatt készül el, és a gerinc mentén nem lehet akrilfestéssel díszíteni, mert hamarabb lekopik, mint a többi körömformánál.

 

 

 

 

 

Pipe (cső) és Orosz mandula:

A legkényelmesebb körömforma! Az orosz mandula és a pipe kicsit hasonlóan épül, mint az EDGE köröm, több időt vesz igénybe, több anyaggal készül. Szemből nézve erősen meg van hajlítva, a körömágyi rész jobban meg van emelve, ami jobban ellenáll a törésnek, repedezésnek. Elkészítési ideje: körülbelül 4 óra.