Otthoni praktikák a fázós kezeknek

Kézfejünk, körmeink állapota könyörtelenül elárulják korunkat, életmódunkat és tükrözik lelki világunkat. Épp ezért fontos hangsúlyt fektetni a kéz- és körömápolásra, különösen télvíz idején.
A mindennapi házimunka, a téli hideg nagyon megviseli a kéz- és körömbőrt. A nagy hidegben a bőrnek több zsiradékra van szüksége, ezért ilyenkor a testesebb krémeket érdemes alkalmazni a mindennapokon. A krémek mellett ügyeljünk a kézmosás utáni alapos kéztörlésre és a kesztyű viselésére. Az E- és A-vitamin tartalmú olajok, krémek megnyugvást nyújtanak a repedezett, száraz bőrnek.
Érdemes beiktatni otthon hetente egy olajos kényeztető délutánt, amikor egy lábasba olíva-, kukorica- vagy szőlőmagolajat langyosítunk, majd egy finom ecsettel felvisszük a bőrre, 3-4 percig hagyjuk a kezünkön, masszírozzuk és a felesleget leitatjuk.

Készíthetünk Kleopátra kézfürdőt is! Egy kis lábasba tejet, mézet és szőlőmag-, olíva- vagy kukoricaolajat melegítünk, majd belemártjuk a kezünket, néhány percig élvezzük a fürdőt és a felesleget itassuk le!
Kellemes kényeztetést otthonra! Próbáljátok ki!