Tévhitek a műkörömről

 

 

Ártalmas? Tönkreteszi a saját körmömet? Egészségtelen? És még sorolhatnánk az aggódó kérdéseket, melyek a műkörömmel kapcsolatban merülnek fel.

A műköröm az 50-es években indult hódító útjára a filmiparnak köszönhetően. Mára világszerte nagy népszerűségnek örvend. A kezdeti megoldások a folyamatos fejlődésnek köszönhetően mára már teljesen átalakultak. Az anyagok, az építési technikák, a díszítés mind a lehető legbiztonságosabb és legtartósabb eredményt garantálják. Már nem kell folyton javítgatni a megsérült, letörött műkörmöket. Elég 3-4 hetente ellátogatni a szakemberhez, aki mindig káprázatos körmöket varázsol kezünkre. A higiéniai feltételeket betartva nem kell félnünk a fertőzésektől sem.

Sokszor gondot jelentenek az anyagiak is, hiszen egy szép körömnek ára van. A professzionális alapanyagok  nem olcsók, ha azonban utánaszámolunk, hogy 3-4 hétig kifogástalan és ápolt a kezünk, akkor napi 150 forint nem is olyan nagy kiadás.

Fontos tudnunk, hogy a műköröm nem tudja elvékonyítani saját körmünket, maximum a képzetlen műkörmös, ha túlságosan lereszeli.

„Hagyjuk szellőzni kicsit a körmömet, pihentessük, szedjük le.” Gyakran hallani ehhez hasonló kéréseket is, melyek indokolatlanok a körömkozmetikában. A köröm egy elhalt szaruréteg, ennek megfelelően nincsenek ehhez hasonló szükségletei.

Számos vendégem van, akinek 10-15 éve folyamatosan műkörme van és soha semmi problémája nem volt. Ne dőljetek be az ilyen mendemondáknak! Ha kételyetek merül fel kérdezzetek meg egy szakembert! Hajrá lányok, műkörömre fel!