Lenövésmentes Francia Körömerősítés

Ma Andinak készítettem manikűr tippel francia körmöket. Andi könyvelőként dolgozik, sokat használja kezeit gépelés közben. Fontos szempont volt a számára, hogy ne legyenek túl hosszú körmei és nem volt elhanyagolható szempont a természetesség sem. Ilyen esetekben a manikűr tipet szoktam használni, mivel ez az egyik leggyorsabb és legegységesebb végeredményt garantálja.

Az alapos fertőtlenítés és diagnosztizálás után a körmök előkészítésével kezdem a műkörömépítést. Alaposan feltolom a letapadt cuticulabőrt, majd bőrvágó ollóval levágom azt. Nagy figyelmet fordítok a körmök gyengéd mattítására és a portalanítására. Ezek ugyanis elengedhetetlenül fontosak a tartós és levegőmentes műkörmökhöz. Az előkészítés másik lényeges velejárója az előkészítő folyadékok használata. A Spray Prep vízelvonó, zsírtalanító és gombásodás gátló anyag, ezt használom előbb minden körmön. Ezután következik a manikűr tipek felragasztása. Ügyelni kell a megfelelő méret kiválasztására. A tip felületének mattítása után  következik a savmentes primer, mely egy tapadás elősegítő anyag.  Tiphez és bőrhöz nem érhet! Alapként Easy Off Clear zselét használok vékonyan, majd lámpázzuk a körmöt. Cover mani gel-t használok a lenövésmentesség és az egységes körömágyszín érdekében. Lámpázás után Easy Off Clear zselét használok A teljes köttetés után a lámpából kivéve fixálni kell a körmök felületét Cleanser segítségével.

Andi finom díszítést kért, ezért a körmök felületét mattítani kell.  Fehér akril festékkel margarétákat festek a gyűrűs- és hüvelykujjaira. A virágok közepébe strasszköveket ragasztok és néhány fehér pöttyel bolondítom meg a mintát. Fedésnek Easy Off Top Gel-t használok, mely szép fényt ad a körmöknek. Az ápolás elengedhetetlen! Én kókusz illatú cuticule oil-t használok. Andi hetekig gyönyörködhet ápolt körmeiben.